دکتر احمد رضائیان

متخصص گوش، حلق و بینی


آدرس مطب جديد

دشمنان شنوایی-قسمت اول

شنوایی از آن حس هایی است که ممکن است با بالارفتن سن کمی دچار اختلال شود اما جدا از مسأله پیری، گاهی برخی رفتارها و حرکات نادرست می تواند قدرت شنوایی را کاهش دهد. ممکن است برخی از کارها را به صورت روزانه و عادت انجام دهید، مثل گوش دادن به موسیقی با هدفون، اما متوجه عواقب ناخوشایندی که روی سلامتی شما به جای می گذارد، نباشید. در اینجا به برخی از مسائلی که باعث کاهش شدید قدرت شنوایی می شود اشاره می کنیم.

استخوان بندی و ساختمان گوش
امواج صدا وارد گوش بیرونی(خارجی) می شود و در کانال گوش حرکت می کند. این امر باعث می شود تا پرده گوش و استخوان های کوچک گوش که چخماق و سندان نامیده می شوند و در گوش میانی قرار دارند، دچار نوسان و ارتعاش شوند. این ارتعاشات وارد مایعی در حلزونی گوش جایی که موهای میکروسکوپی و سیگنال های عصبی دارند می شوند و از آنجا به مغز می روند و به این طریق صدا شنیده می شود. اگر هر کدام از این قسمت ها دچار آسیب دیدگی شود و یا یکی از این راه ها مسدود شود می تواند ناشنوایی ایجاد کند.

کار در محیط های پرسروصدا
در معرض سروصدا قرارگرفتن، در طولانی مدت می تواند باعث کاهش حس شنوایی شود. محیط های کاری پرسروصدا و شلوغ عبارتند از: کارخانه هایی تولیدات صنعتی و ماشین آلات. بیش از نیمی از مردان در محیط هایی کار می کنند که سروصدای زیادی برآنجا حکمفرماست. وسایل نقلیه ای مثل موتورسیکلت و استفاده از ابزارآلات قدرتی نیز می توانند چنین مشکلی ایجاد کنند. اگر می توانید از کار در این محیط ها پرهیز کنید و یا گاهی به گوش هایتان استراحت بدهید و از این محیط دور شوید. برای اینکه از گوش های خود محافظت کنید، هنگام کار از محافظ های مخصوص گوش که داخل سوراخ گوش یا روی گوش ها گذاشته می شود، استفاده کنید.

هدفون
امروزه استفاده از هدفون برای گوش دادن به موسیقی رواج بسیاری پیدا کرده است. استفاده از هدفون ها می تواند باعث تغییرات کوتاه مدت یا طولانی مدت در شنوایی شود. هر چه صدا بلندتر باشد و زمان طولانی تری از هدفون استفاده کنید، خطر بیشتر می شود. برای محافظت از گوش هایتان بهتر است صدا را کم کنید و زمان گوش دادن به موسیقی را محدود کنید.

داروها
برخی از داروها نیز عوارضی دارند که ناشنوایی یکی از آنهاست مثل برخی از آنتی بیوتیک ها و داروهای مخصوص سرطان. اغلب وقتی عوارض این داروها ظاهر می شوند، افراد برای معاینه گوش هایشان به پزشک مراجعه می کنند و مشکل را برطرف می کنند، اما گاهی این عوارض می توانند منجر به ناشنوایی دائمی شوند. اما ناشنوایی ناشی از مصرف داروها در برخی موارد بعد از متوقف کردن مصرف دارو برطرف می شود.

بیماری های حاد
برخی بیماری های حاد که شاید ارتباط مستقیمی با گوش هم نداشته باشند، می توانند باعث کاهش حس شنوایی شوند. این بیماری ها باعث می شوند تا جریان خون به گوش میانی یا مغز نرسد. این بیماری ها عبارتند از: بیماری های قلبی، سکته، افزایش فشارخون و انواع دیابت ها. بیماری سیستم دفاعی مثل آرتروزهای رماتیسمی نیز می تواند باعث ایجاد اختلال در شنوایی شود.


آدرس مطب : اصفهان ، خ شمس آبادی ، جنب بانک پاسارگاد ، ساختمان هزاره ، طبقه دوم ، واحد 23
تلفن : 32234622 - 031

نظرات کاربران درباره این مطلب :

امیررضا رضایی فر [ 1395-08-15 ]
با سلام و عرض خسته نباشی،بنده ۳۲ ساله مبتلا به لوسمي از نوع حاد لنفوسيتي و دارای متاستاز به سیستم عصبی ،از ۹۰ روز پیش دچار منيژيت گشته،بعد از ترخیص از بیمارستان دچار عدم تعادل شديد گشته،بعد از ۲ ماه به طور ناگهانی گوش چپم را از دست دادم،و الان به مدت یک هفته است شنوایی گوش راستم را از دست داده ام،دکتر انکلوژيستم هر هفته با تزریق داخل نخاعی متوترکسات امیدواری به بازگشت تعادل میدهد،و در مترو گوشها همین نکته را بازگو میکند که نیاز به متخصص گوش نمی باشد،ضمنا هر روز کورتون مصرف میکنم،.

برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
كانال من در تلگرامخدماتصفحه اصلیسوالات پزشکیپیامهای کاربرانعمل جراحی لوزه با کوبلیشمطالب و مقالاتسایتهای دیگر